Συμφωνία συνεργασίας Unitel με Τarbs στις δορυφορικές υπηρεσίες

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2001 20:36

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δραστηριότητας του ομίλου Ιnfo-Quest στις τηλεπικοινωνίες η Unitel ΑΕ, θυγατρική εταιρεία της Εrgodata - η οποία συγχωνεύτηκε με την Ιnfo-Quest - υπέγραψε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με το διεθνή όμιλο Τarbs που εδρεύει στην Αυστραλία.

H Unitel δραστηριοποιείται στην αγορά δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ο όμιλος Tarbs στον χώρο παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, παρέχοντας όλες τις μορφές δορυφορικών υπηρεσιών, κατέχοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως στην διανομή εθνικών τηλεοπτικών καναλιών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής:

- Ο όμιλος Tarbs αποκτά το 49% της Unitel. Συγκεκριμένα, η Εrgodata μεταβιβάζει την θυγατρική της εταιρεία Εrgoventures Holding στον διεθνή όμιλο Τarbs. Η Ergoventures ως θυγατρική 100% του ομίλου Tarbs εξαγοράζει το 49% της Unitel AE από τους μετόχους μειοψηφίας της Unitel.

- Η Unitel μετά την ανωτέρω μεταβολή στην μετοχική της σύνθεση, προχωρά άμεσα σ’ ένα πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομή της τάξης των 20 εκ. δολαρίων.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων η Unitel θα υποστηρίζει την δορυφορική αναμετάδοση 132 τηλεοπτικών καναλιών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής για παγκόσμια διανομή, καθώς και την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που θα αξιοποιηθούν πολύ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα