Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 18:53

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος αποδίδεται στα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, στην υποχώρηση της Wall Street και στις έντονες ανησυχίες από τη διατήρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας Aegon και του ευρωπαϊκού ομίλου αεροδιαστημικής EADS. Οι μετοχές των παραπάνω εταιρειών υποχώρησαν κατά 7,6% και 4,5% αντιστοίχως.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.412,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,94%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.564,34 μονάδες με απώλειες 1,17% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.776,24 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,91%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών οι προοπτικές των οποίων επισκιάζονται http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/12/909781.htm από την εκτίναξη του κόστους καυσίμων.

Ο τίτλος της Lufthansa σημείωσε πτώση κατά 4% δεχόμενος πλήγμα και από τα κατώτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του γερμανικού αερομεταφορέα στο πρώτο τρίμηνο.

Απώλειες κατέγραψε και ο τίτλος της Deutsche Telekom, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι φήμες πως η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση μετοχών του τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης η μετοχή της Deutsche Telekom σημείωνε πτώση μεγαλύτερη του 2%.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σημειώθηκαν σε μετοχές των κλάδων ενέργειας, χημικών και καπνοβιομηχανιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα