Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 19:01
UPD:19:03
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Γερμανίας, προστέθηκε και η  επι τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την οικονομία της Ευρωζώνης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 1,03% στις 6.496 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,34% στις 9.086 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,81% στις 4.236 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 1,53% στις 330,85 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 17 έκλεισαν με απώλειες σήμερα.

Στο ταμπλό, η Deutsche Bank υποχώρησε κατά 2,2%, καθώς οι έρευνες των αμερικανικών αρχών σχετικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης του βρετανικού διατραπεζικού επιτοκίου (Libor) έχουν πλέον στραφεί πάνω της. Ήδη η διοίκηση της τράπεζας έχει έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

Απώλειες 2,2% και για την Schroders, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της από την Bank of America Merrill Lynch σε underperform, από buy προηγουμένως.

Στον αντίποδα, η Rio Tinto κατέγραψε κέρδη 1,3%, μετά την ανακοίνωση ότι η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε τον Ιούλιο η Glencore απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο. Η Glencore όμως έχει προσεγγίσει τον μεγαλύτερο μέτοχο, την Aluminum Corp. της Κίνας, καταθέτοντας το ενδιαφέρον της για ανανεωμένη πρόταση μέσα στο επόμενο έτος.

Κέρδη 2,2% και για την σκωτσέζικη Cairn Energy, μετά την ανακοίνωση ότι ανακάλυψε νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στο οικόπεδο FAN-1 της Σενεγάλης.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μεγάλη πτώση της βιομηχανικής της παραγωγής ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία, μία ημέρα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τις βιομηχανικές της παραγγελίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα