Περικοπή 1.475 θέσεων εργασίας σε θυγατρική της Time Warner

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 06:45
UPD:06:46
Reuters/STAFF

Την κατάργηση 1.475 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν στο 10% του εργατικού της δυναμικού, ανακοίνωσε η Turner Broadcasting System, θυγατρική που ελέγχει το τμήμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης του αμερικανικού μιντιακού κολοσσού Time Warner.

Από τις περικοπές, που γίνονται στο πλαίσιο στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας αναμένεται να επηρεαστεί μεταξύ άλλων και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα συγκεκριμένα με την ιστοσελίδα του δικτύου προβλέπεται η κατάργηση 300 θέσεων εργασίας.

Η Turner Broadcasting έχει επίσης μια σειρά από άλλα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία δεν είναι ειδησεογραφικά αλλά παράγουν ως επί το πλείστον αθλητικά και ψυχαγωγικά προγράμματα όπως σειρές, ταινίες και κινούμενα σχέδια. Στο μιντιακό κολοσσό ανήκουν τα δίκτυα TNT, TBS, TMC και Cartoon Network. Το διάσημο συνδρομητικό κανάλι HBO, γνωστό για την παραγωγή της σειράς «Game of Thrones» ανήκει σε ένα ξεχωριστό τμήμα της εταιρείας και όπως ανακοινώθηκε δεν επηρεάζεται από τις περικοπές.

Η αναδιάρθρωση αφορά «όλα τα επίπεδα των ειδησεογραφικών καναλιών, των καναλιών ψυχαγωγίας για παιδιά ή νεαρούς ενήλικες, και τα αθλητικά κανάλια» αναφέρει η ανακοίνωση της Turner Broadcasting System. Η ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας «στους τομείς των επενδύσεων και της ανάπτυξης» χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα