Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 19:29
UPD:19:34
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν τελικά οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται επιφυλακτικοί, καθώς η άνοδος του ευρώ έπληξε την ελκυστικότητα των ευρωπαϊκών μετοχών, ενώ προβλημάτισαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,56% στις 6.564 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,16% στις 9.210 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 4.287 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 336 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στο +0,8%.  Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 12 σήμερα σημείωσαν άνοδο. 

Στο ταμπλό, η Erste ενισχύθηκε κατά 0,9%, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση της μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστρίας σε buy από neutral. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 29% από την αρχή του έτους.

Η ICA κέρδισε 9,1%, καθώς η Coop Norway συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι του ποσού των 2,8 δισ. κορονών για την μη κερδοφόρα επιχείρηση.

Επίσης, η Nokia σημείωσε κέρδη 2,9%, επηρεασμένη από την ανακοίνωση της Microsoft ότι η Samsung Electronics θα καταβάλει στην εταιρεία 1 δισ. δολάρια σε πρόστιμα, καθώς έκανε χρήση των ευρεσιτεχνιών σε κινητά τηλέφωνα και τάμπλετς.

Στον αντίποδα η Delhaize Group υποχώρησε κατά 1,9%, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της από την Deutsche Bank σε hold από buy προηγουμένως. Η Delhaize πιθανόν να ανακοινώσει πτώση 20% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου τους έτους.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, «βουτιά» σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Αύγουστο. Ο συνολικός δείκτης των παραγγελιών υποχώρησε σε μηνιαία βάση κατά 5,7%, έναντι πτώσης 2,4% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα