Alpha Bank: Δύο μετοχές δωρεάν για κάθε 10 παλαιές

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 11:10
UPD:11:15

ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ δύο δωρεάν μετοχών για κάθε δέκα παλαιές την Παρασκευή 21 Μαΐου 2004 ανακοίνωσε η Alpha Bank βελτιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ελκυστικότητα και τη ρευστότητα της μετοχής, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά την ίδια ημερομηνία, θα ξεκινήσει και η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Δικαιούχοι είναι οι Μέτοχοι κατά το κλείσιμο της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή 14 Μαΐου 2004.

Σημειώνεται, ότι οι δωρεάν μετοχές προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέσω κεφαλαιοποιήσεως μέρους της υπεραξίας που προήλθε από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων στο τέλος του 2003, με το υπόλοιπο της υπεραξίας να εμφανίζεται ως αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Με την κεφαλαιοποίηση αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτυπώνεται λογιστικά η πραγματική περιουσία των μετόχων, που υπερδιπλασιάσθηκε κατά το 2003, ως αποτέλεσμα και της πωλήσεως ιδίων μετοχών στην αγορά, της απορροφήσεως της μειοψηφίας της Alpha Επενδύσεων και της αποθεματοποιήσεως των υψηλών κερδών του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα