Στη συνάντηση εργασίας του προγράμματος POSEIDON-MED ο ΟΛΠ

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 16:39
UPD:16:43
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με στόχο την εισαγωγή του Υγροποιημένου Φυσικού Αέριου (LNG) ως κύριο καύσιμο στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στην ανάπτυξη ενός επαρκούς δικτύου υποδομών ανεφοδιασμού πλοίων, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς συμμετέχει, μαζί με άλλους 18 εταίρους, στην τεχνική συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος POSEIDON-MED, που πραγματοποιείται στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο ευρωπαϊκό - διασυνοριακό έργο για ανεφοδιασμό των πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG Bunkering project) στη Μεσόγειο και στην Αδριατική Θάλασσα.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από την QENERGY Europe και στοχεύει στον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας λιμανιών για τη χρήση LNG ως καύσιμο στα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός δικτύου για τη μεταφορά και διανομή LNG, καθώς και τη δημιουργία μιας σωστά οργανωμένης και βιώσιμης αγοράς.

Το POSEIDON-MED αρχικά επικεντρώνεται στα ευρωπαϊκά κράτη - μέλη που συμμετέχουν (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία) και απώτερος στόχος του είναι να προετοιμάσει ένα λεπτομερές συνολικό σχέδιο εφαρμογής ώστε να υιοθετηθεί ευρέως σε όλη την Αδριατική και την περιοχή της Μεσογείου.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά, ως το μεγαλύτερο κέντρο της διεθνούς ναυτιλίας και ένα από τα κύρια λιμάνια ανεφοδιασμού πλοίων, αναμένεται να λειτουργήσει και ως βάση για την ανάπτυξη του δικτύου της εφοδιαστικής αλυσίδας του έργου.

Οι εταίροι του ΤΕΝ-Τ Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι οι:

1. QEΝERGY Europe (Coordinator)

2. OceanFinance Ltd.

3. Environmental Protection Engineering S.A.

4. Naval Architecture Progress Ultd.

5. Hellenic Lloyd's SA

6. Minoan Lines Shipping S.A.

7. Superfast Ferries S.A.

8. Anonimi Naftiliaki Eteria Kritis S.A.

9. Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A.

10. Hellenic Seaways Maritime S.A.

11. Hellenic Shortsea Shipowners Association

12. Piraeus Port Authority S.A. (main PORT HUB)

13. Contship Italia Spa S.A.

14. Autorità Portuale della Spezia

15. Port of Rijeka Authority

16. Luka Koper d.d.

17. Trieste Port Authority

18. Venice Port Authority

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα