Προς τα πάνω αναθεωρεί η Τράπεζα της Γαλλίας για την ανάπτυξη

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 12:01

ΠΡΟΣ τα πάνω αναθεώρησε η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας την προηγούμενη πρόβλεψή της για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κάνοντας λόγο για «διατηρήσιμη» ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, το γαλλικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,6% έναντι του πρώτου τριμήνου, ενώ η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για μεγέθυνση κατά 0,5%.

Η είδηση αυτή έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας INSEE ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2004 η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,8% έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 0,5%.

«Η πρόβλεψη για το δεύτερο τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα πάνω… Ωστόσο, οι εκτιμήσεις αυτές δεν είναι απολύτως αξιόπιστες», δήλωσε οικονομολόγος της BNP Paribas επισημαίνοντας ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 0,5% στο πρώτο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας στην τελευταία του έκθεση προβλέπει ότι το γαλλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 2%, ενώ η γαλλική κυβέρνηση αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 1,7%.

Η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 105 από 102 το Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα