Deutsche Bank: Ουδέν σχόλιο για Postbank

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 12:52
UPD:13:01

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, αρνήθηκε να σχολιάσει πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η γερμανική τράπεζα ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Postbank.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, η Deutsche Bank επρόκειτο χθες να αποφασίσει πόσα χρήματα είναι πρόθυμη να πληρώσει για την εξαγορά της υπό κρατικό έλεγχο Postbank -της μεγαλύτερης τράπεζας στο γερμανικό κλάδο λιανικής τραπεζικής.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η WSJE, στην περίπτωση που η Deutsche Bank υποβάλει προσφορά και οι προσπάθειές της στεφθούν με επιτυχία, οι δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου αναμένεται να διπλασιασθούν, αποτελώντας εφαλτήριο για κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων στη γερμανική αγορά.

Πηγές της αγοράς, σύμφωνα πάντα με τη WSJE, αναφέρουν πως η κυβέρνηση της χώρας -η οποία ελέγχει το μητρικό όμιλο της Postbank, την Deutsche Post (Γερμανικά Ταχυδρομεία)- άφησε να εννοηθεί πως εξετάζει την προοπτική πώλησης παρά αρχικής δημόσιας εγγραφής, έτσι ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια προς κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Γερμανικών Ταχυδρομείων, Κλάους Τσουμβίνκελ, εμμένει στη μετοχοποίηση της Postbank.

Η μετοχή της Deutsche Bank στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα