Credit Agricole : Στο 68% η αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 08:29

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 68%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, Credit Agricole, μετά τα υψηλότερα έσοδα που είχε από τα καταναλωτικά δάνεια που χορήγησε.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 506 εκατ. ευρώ (597 εκατ. δολ.) από 301 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις προβλέψεις των πέντε οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 446 εκατ. ευρώ.

Η Credit Agricole που δημιουργήθηκε το 1894, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τους αγρότες, εξαγόρασε την ανταγωνίστριά της Credit Lyonnais SA πέρυσι τον Ιούνιο, αποκτώντας με τον τρόπον αυτό, έξι εκατ. πελάτες και 1.800 υποκαταστήματα. Η τράπεζα, η οποία κατέχει τώρα περίπου το 30% της καταναλωτικής πίστης στη Γαλλία, τον Μάρτιο αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο των καταθέσεων, μετά από τη συγχώνευση και στα 776 εκατ. ευρώ μέχρι το 2006, από 760 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

Τα προ φόρων κέρδη της Gredit Agricole από την καταναλωτική πίστη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας στα 216 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η πρώην Credit Lyonnais ανακοίνωσε από τις δραστηριότητες των υποκαταστημάτων της αύξηση 22% των κερδών της, φθάνοντας στα 181 εκατ. ευρώ. Και οι δύο τράπεζες ευνοήθηκαν από την υψηλότερη ζήτηση δανείων και τη βελτίωση των πωλήσεων στον τομέα ασφαλειών, αλλά και των αμοιβαίων κεφαλαίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα