Deutsche Post AG : Χαμηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 10:38

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 12%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ευρώπης, Deutsche Post AG, καθώς οι πωλήσεις του κυρίως τμήματός της – της αλληλογραφίας – μειώθηκαν και η εταιρεία δαπάνησε περισσότερα κεφάλαια προκειμένου να ενσωματώσει τις συγχωνεύσεις του τμήματος των express.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 441 εκατ. ευρώ (521 εκατ. δολ.) ή 40 σεντς ανά μετοχή από 500 εκατ. ευρώ ή 45 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα ανήρχοντο σε 425 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,8%, φθάνοντας στα 10,5 δισ. ευρώ από 9,77 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Post, η οποία πουλά μετοχές του τμήματος των τραπεζικών υπηρεσιών της τον επόμενο μήνα, δαπάνησε περισσότερα από έξι δισ. ευρώ σε συγχωνεύσεις, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων, εν όψει της απώλειας του μονοπωλίου το 2007, που κατέχει στην αλληλογραφία. Η εταιρεία, που είναι είναι η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παράδοσης express αλληλογραφίας στις ΗΠΑ, προχώρησε και στην αναδιοργάνωση του τμήματος των express της DHL μετά από την εξαγορά της Airborne Inc. πέρυσι, προκειμένου να επεκταθεί στη μεγαλύτερη αγορά παραδόσεων στον κόσμο.

«Το τρέχον έτος η Deutsche Post περιμένει την ταχύτερη ανάκαμψη της διεθνούς αγοράς», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της Deutsche Postbank AG, θυγατρικής της και μεγαλύτερης τράπεζας λιανικής της Γερμανίας, από πλευράς αριθμού πελατών, θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής και της διάθεσης μετοχών αξίας 2,5 δισ. ευρώ. Η τράπεζα έχει 11,5 εκατ. πελάτες.

Η Deutsche Post θα πουλήσει τουλάχιστον το 50% των μετοχών της χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια για τη μείωση του χρέους, αλλά και για την επέκτασή της. Η Deutsche Bank AG και η Morgan Stanley ηγούνται των 19 τραπεζών που διαχειρίζονται την πώληση των τουλάχιστον 82 εκατ. μετοχών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα