ΟΤΕGlobe: Νέα συμβόλαια εν όψει Ολυμπιακών

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 11:34

Σε 16 ανέρχονται τα νέα συμβόλαια υπηρεσιών διασύνδεσης που υπέγραψε η ΟΤΕGlobe με σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού για τη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της θυγατρικής του ΟΤΕ, τα έργα αυτά αφορούν τη διασύνδεση 11 χωρών από τέσσερις ηπείρους με την Ελλάδα για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση προτάσεων που υπεβλήθησαν από διάφορες εταιρείες παροχής διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών η ΟΤΕGlobe επιλέχθηκε από τους ενδιαφερόμενους να αναλάβει την αποκλειστική υλοποίηση και διαχείριση των τηλεπικοινωνιακών αυτών έργων διασύνδεσιμότητας για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, συνολικής αξίας 2.500.000 ευρώ, με την OTEGlobe να απορροφά το 100% της ζήτησης που παρουσιάστηκε για διεθνή κυκλώματα από εταιρίες του εξωτερικού.

Για την πραγματοποίηση των έργων αυτών θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 18 STM-1, χωρητικότητα που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχει δοθεί ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2004 η αξία των νέων συμβολαίων για παροχή διεθνών δικτυακών υπηρεσιών ξεπέρασε τα 9.000.000 ευρώ.

Μεταξύ των συνεργαζόμενων εταιρειών συμπεριλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί από χώρες όπως: Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ και Νέα Ζηλανδία καθώς επίσης και τηλεπικοινωνιακές εταιρίες από χώρες όπως: Αγγλία, Βραζιλία, Γερμανία, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα.

Η υλοποίηση των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει μέσω του νέου διεθνούς δικτύου του ΟΤΕ, GWEN (GR West European Network), την εμπορική διαχείριση του οποίου έχει η ΟΤΕGlobe. Η υποδομή του εν λόγω δικτύου στηρίζεται στις πρωτοποριακές τεχνολογίες οπτικών συστημάτων μετάδοσης των DWDM & SDH και επιτρέπει την πλήρη διασύνδεση από άκρο σε άκρο μέσω ενός σημείου επαφής σε πολύ υψηλές ταχύτητες (>34Mbps).

Επιπλέον, παρέχοντας εφεδρεία σε όλα τα επίπεδα, προστασία SNCP καθώς και συνεχές monitoring η OTEGlobe εγγυάται, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, αδιάλειπτη λειτουργία με υψηλά επίπεδα ποιοτικών χαρακτηριστικών, επιδόσεων, διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα