Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 23:23
UPD:23:24
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα,  προεξοφλώντας ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Fed, θα προχωρήσει νωρίτερα του αναμενομένου σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου, μετά και τα νέα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,40% στις 16.804,71 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 1,59% στις 4.422,09 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 1,33% στις 1.946,16 μονάδες.

Επίσης, η πτώση αποδόθηκε και στην επαναφορά των γεωπολιτικών εντάσεων τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ουκρανία, ενώ ανασταλτικά λειτουργεί και η άνοδος του δολαρίου, η οποία καθιστά υψηλότερες τις αποτιμήσεις για τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο S&P 500 έχει σημειώσει απώλειες για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ κινείται κατά 3,1% χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο στα ιστορικά υψηλά, το οποίο πραγματοποίησε στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,6% στο προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας επί επτά συναπτά τρίμηνα ανοδική πορεία, κάτι που είχε να πραγματοποιήσει από το 1998.

Στο ταμπλό, η eBay υποχώρησε κατά 2%, καθώς δέχτηκε μπαράζ υποβαθμίσεων της σύστασής της από τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση ότι θα διασπάσει τον κλάδο του PayPal σε ξεχωριστή εταιρεία, η οποία μάλιστα θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
 
Απώλειες που έφτασαν το 3,5% σημείωσε και η Delta Air Lines, η οποία ανακοίνωσε αργά χθες ότι θα σταματήσει να εξυπηρετεί ορισμένες γραμμές στην Ατλάντα και το Ντιτρόιτ εξαιτίας της μείωσης της επιβατικής κίνησης.

Στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο φαρμακευτικός κλάδος μετά και τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος του ιού Έμπολα στο Τέξας. Η Sarepta Therapeutics κέρδισε 3,7% και η Tekmira Pharmaceuticals ενισχύθηκε κατά 17,3%
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε τον Σεπτέμβριο 213 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 209 χιλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα