Με σημαντικές απώλειες άνοιξε η Wall Street

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 17:02
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
Με απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, προεξοφλώντας ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Fed, θα προχωρήσει νωρίτερα του αναμενομένου σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου, μετά και τα νέα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. 
 
Ειδικότερα, στις 16:53, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,73% στις 16.917,67 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,82% στις 4.456,39 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,71% στις 1.958,27 μονάδες.
 
Η πτώση αποδίδεται επίσης στη διόρθωση που συντελείται στους ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς και στην αναμονή των λεπτομερειών του σχεδίου αγοράς εγγυημένων τίτλων ιδιωτικού τομέα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.
 
Στο ταμπλό, η eBay υποχωρεί κατά 2,3%, καθώς δέχτηκε μπαράζ υποβαθμίσεων της σύστασής της από τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση ότι θα διασπάσει τον κλάδο του PayPal σε ξεχωριστή εταιρεία, η οποία μάλιστα θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
 
Απώλειες που φτάνουν το 2,6% σημειώνει και η Delta Air Lines, η οποία ανακοίνωσε αργά χθες ότι θα σταματήσει να εξυπηρετεί ορισμένες γραμμές στην Ατλάντα και το Ντιτρόιτ εξαιτίας της μείωσης της επιβατικής κίνησης. 
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε τον Σεπτέμβριο 213 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 209 χιλ.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα