ΓΓΕΤ: Προς δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας αξιοποίησης προϊόντων καινοτομίας

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 16:54
UPD:16:57
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας αξιοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών έρευνας και καινοτομίας προχωρά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Όπως ανακοίνωσε, προτίθεται να προβεί σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την εταιρεία Εvolution Projects Software– Consulting, με σκοπό την ανάθεση του έργου.

Όπως επισημαίνει η ΓΓΕΤ, η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης που αποτελεί την κεντρική πολιτική σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων της επόμενης διαχειριστικής περιόδου 2014 – 2020, απαιτεί την ύπαρξη ενός πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα υλοποιημένα έργα έρευνας και καινοτομίας, τη διάχυσή της στο σύστημα της χώρας αλλά και την δυνατότητα αξιοποίησης της γνώσης για την ενίσχυση των δικτυώσεων μεταξύ των επιχειρήσεων και των φορέων έρευνας.

Στόχος είναι η διασύνδεση του ερευνητικού δυναμικού της χώρας, το έργο που υλοποιήθηκε και τις προτεραιότητες οι οποίες έχουν προσδιοριστεί από την στρατηγική σε ένα ενιαίο σύνολο άμεσης λειτουργίας και αξιοποίησης. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δηλώσουν μέσω αυτής τις τεχνολογικές τους ανάγκες αλλά και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα και να προτείνουν ή να βρουν λύσεις βασισμένες στην δική τους καινοτομία ή σε ερευνητική δραστηριότητα.

Το έργο αυτό θα αποτελέσει μια νέα υποδομή της ΓΓΕΤ στη σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας που παράγεται από το ερευνητικό προσωπικό της χώρας με τον παραγωγικό ιστό τόσο της πόλης, τις Περιφέρειες της χώρας αλλά και με οργανισμούς εκτός Ελλάδας.

Πρόκειται για μία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία υποδέχεται και παράλληλα παρουσιάζει:

  • Προϊόντα και υπηρεσίες έρευνας και καινοτομίας
  • Τεχνολογικές ανάγκες, αλλά και επιτεύγματα επιχειρήσεων

Ο προϋπολογισμός του έργου δεν θα υπερβαίνει τις  40.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η διάρκειά του ορίζεται σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα