Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2004 10:36
UPD:10:38

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα του έτους έχουν υποχωρήσει οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν μέσω έντονων ανησυχιών για τη διατήρηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» σε επίπεδα – ρεκόρ.

Στις 9:41 π.μ. (ώρα Ελλάδος), στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου σημείωνε άνοδο κατά 0,68% ή 28 σεντς και αναρριχήθηκε μέχρι τα 41,66 δολάρια καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

«Η άνοδος των τιμών πετρελαίου συνεπάγεται συρρίκνωση της εταιρικής κερδοφορίας», δήλωσε στο Bloomberg ξένος αναλυτής.

Αρνητικά επηρεάζουν επίσης την επενδυτική ψυχολογία η διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ενδεχομένως και εντός του επόμενου μήνα, οι φόβοι επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας , η σημαντική πτώση των ασιατικών μετοχών καθώς και η κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ.

Πριν από λίγο, ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα το πρωί στην είσοδο του στρατηγείου των δυνάμεων του συνασπισμού στη δυτική Βαγδάτη σκοτώθηκε ο προεδρεύων του προσωρινού κυβερνητικού συμβουλίου του Ιράκ, Αμπντέλ Ζάχρα Οσμάνε Μοχάμαντ, ή Εζεντίν Σαλίμ.

Νωρίτερα, εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε υποκαταστήματα της βρετανικής HSBC στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα.

Τα παραπάνω επισκιάζουν τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες Rhodia, Hannover Re και British Airways.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 10:22, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.395,10 μονάδες μειωμένος κατά 1,05%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.523,10 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,22% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.714,43 μονάδες με απώλειες 2,33%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι κλάδοι ασφαλειών και υψηλής τεχνολογίας.

Η μετοχή της Aegon NV, της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ολλανδία, υποχωρεί κατά 3,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα