Ανοδική η πορεία του δείκτη FTSE Med 100

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2004 10:56

Θετική είναι η πορεία του δείκτη FTSE Med 100, μετά την εισαγωγή του, τον Ιούνιο του 2003, καταγράφοντας σταθερή άνοδο η οποία σήμερα ανέρχεται στο 24%.

Ως γνωστόν, ο δείκτης FTSE Med 100 απεικονίζει την απόδοση των Χρηματιστηρίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Δείκτης FTSE Med 100 περιλαμβάνει 100 εταιρείες με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση και εμπορευσιμότητα και είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια Αξιών Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ. Ο Δείκτης FTSE Med 100 είναι ένας διαπραγματεύσιμος δείκτης που υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο. Στο εν λόγω δείκτη μπορεί στο μέλλον να συμμετέχουν και άλλα χρηματιστήρια και παράλληλα σχεδιάζεται η δημιουργία παράγωγων προϊόντων (Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης και Δικαιώματα) ή/ και ETF.

Το τελευταίο εξάμηνο ο δείκτης FTSE Med 100 κατέγραψε απόδοση της τάξης του 16,5% ξεπερνώντας δείκτες ευρύτερης βάσης όπως ο FTSE Europe Benchmark αλλά και άλλους δείκτες οι οποίοι αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις ευρωπαϊκές αγορές όπως ο FTSEurofirst και FTSE Eurotop 300. Ακόμα και έναντι του δείκτη FTSE Eastern Europe, ο οποίος σημείωσε άνοδο 17,9%, δηλαδή οριακά μεγαλύτερη του 16,5%, ο δείκτης FTSE med 100 είχε απόδοση που ήταν πιο σταθερή αφού η καταγεγραμμένη μεταβλητότητά του (volatility) το παρελθόν εξάμηνο ήταν σαφώς μικρότερη.

Η συμμετοχή της ελληνικής αγοράς (FTSE Greece) στην απόδοση του δείκτη το τελευταίο εξάμηνο προσδιορίζεται στο 10,6%.

Για περισσότερα στατιστικά στοιχεία και γραφήματα που απεικονίζουν την εξέλιξη του δείκτη FTSE Med 100, επισκεφθείτε το FTSE Med 100 Index Report του FTSE Group. Οι βασικοί κανόνες, τέλος, είναι διαθέσιμοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.ase.gr/content/gr/Indices/Announcements/Indices_Announcement.asp?AnnId=7285 .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα