ΗΠΑ: Στο 4,6% η ανάπτυξη το β' τρίμηνο

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 15:55
UPD:15:59
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Η ανοδική αναθεώρηση έρχεται μετά την βελτιωμένη μέτρηση των εξαγωγών και των επιχειρηματικών επενδύσεων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Στο 4,6% - το υψηλότερο επίπεδο από το τελευταίο τρίμηνο του 2011 - διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, σε ετήσια βάση, το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Το ποσοστό είναι αναθεωρημένο σε σχέση με την πρώτη ανάγνωση του 4,2%, ενώ είναι σύμφωνο με την εκτίμηση των αναλυτών. Η ανοδική αναθεώρηση έρχεται μετά την βελτιωμένη μέτρηση των εξαγωγών και των επιχειρηματικών επενδύσεων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Στα επιμέρους στοιχεία, η αύξηση των δαπανών των καταναλωτών, η κύρια πηγή της οικονομικής δραστηριότητας, παρέμεινε αμετάβλητη στο +2,5%. Οι δαπάνες για τις δομές και τις υποδομές αναθεωρήθηκαν στο +12,6% από +9,4% προηγουμένως, ενώ οι δαπάνες για εξοπλισμό αυξήθηκαν κατά 11,2% από 10,7% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Η αύξηση των εξαγωγών αναθεωρήθηκε στο 11,1% από 10,1% και ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας. Ο πληθωρισμός, όπως μετράται από τον δείκτη PCE, ήταν αμετάβλητος στο 2,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα