Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει Ολυμπιακών

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2004 18:27
UPD:18:40

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά και οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και των φαινομένων των ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ευθύνη των ελέγχων επωμίζονται η «Ολυμπιακή Ομάδα Οικονομικού Εγκλήματος» η οποία συγκροτείται με τη συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, του ΣΔΟΕ, του δήμου Αθηναίων και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, και μια δεύτερη ομάδα υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (INKA)

Η «Ολυμπιακή Ομάδα Οικονομικού Εγκλήματος» θα ελέγχει οποιεσδήποτε παρατυπίες ή παραβάσεις αφορούν τις εμπορικές συναλλαγές ή το λεγόμενο «πειρατικό μάρκετινγκ» και θα αναλάβει μιας μορφής οικονομική περιπολία και ενημέρωση σε εμπορικούς φορείς για τα εν λόγω θέματα. Παράλληλα, στο επικείμενο Ολυμπιακό νομοσχέδιο αναμένεται να ενταχθούν και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν το έργο των αρχών.

Η ομάδα του ΙΝΚΑ θα στελεχώσει το «Κέντρο Ενημέρωσης - Προστασίας Καταναλωτών Ολυμπιακών Αγώνων» το οποίο αναμένεται να προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

*Eγκατάσταση Υπηρεσίας ¶μεσης Δράσης για την ταχεία εξέταση και αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων.

*Καθιέρωση Κώδικα Δεοντολογίας για κάθε τομέα της αγοράς ο οποίος σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

*Ανάπτυξη και υποστήριξη ενός Πλαισίου Εξυπηρέτησης Επισκέπτη/Καταναλωτή, υποστηριζόμενο από τους ενδιαφερομένους φορείς.

*Λειτουργία πενταψήφιας ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής (11721), με κατάλληλη στελεχιακή υποδομή (εμπειρία, ξένες γλώσσες κλπ.) για την εξυπηρέτηση του επισκέπτη - καταναλωτή της Αθήνας, κ.α..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα