H UBS αναβαθμίζει την Εμπορική

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 10:59
UPD:12:42

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησής της για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας σε “buy 2” από “neutral 2” προχώρησε ο επενδυτικός οίκος UBS. Αναθεώρησε παράλληλα προς τα πάνω την τιμή – στόχο της μετοχής στα 29,3 ευρώ από 19,10 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS, το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του Ομίλου της Εμπορικής έχει μεγάλες δυνατότητες επιτυχίας λόγω κυρίως του νέου μάνατζμεντ που διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα αναδιάρθρωσης τραπεζών.

Γίνεται επίσης αναφορά στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εμπορικής Γιώργο Προβόπουλο ο οποίος ως ανώτατο στέλεχος της Alpha Bank συνέβαλε ουσιαστικά στην αναδιοργάνωση της Alpha Bank μετά την εξαγορά της Ιονικής.

Η UBS εκτιμά επίσης ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Εμπορικής έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας καθώς η ελληνική τραπεζική αγορά έχει ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Τέλος, η UBS εκτιμά ότι η Εμπορική έχει σημαντικά περιθώρια μείωσης του λειτουργικού της κόστους καθώς και αύξηση των εσόδων της, όπως ανακοίνωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα