Συζήτηση για το κυπριακό φυσικό αέριο στη Βουλή της Ιορδανίας

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 17:44
UPD:17:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε, ότι είναι εξουσιοδοτημένος να διαβεβαιώσει για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σφοδρή επιθυμία της για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και στην προμήθεια κυπριακού φυσικού αερίου  προς τη χώρα (φωτ. αρχείου).

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει την Ιορδανία στα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξέφρασε σήμερα κυπριακή αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή της Ιορδανίας.

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε, ότι είναι εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σφοδρή επιθυμία της για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και στην προμήθεια κυπριακού φυσικού αερίου  προς τη χώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ιορδανικής Βουλής, Ατες Ταράουνε ευχαρίστησε την Κύπρο για τη στάση της.

Στις συνομιλίες τους, οι δύο αντιπροσωπείες ιεράρχησαν ως κορυφαία προβλήματα των χωρών τους το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό, αντίστοιχα, ενώ και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν, ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν τυγχάνουν σεβασμού και εφαρμογής.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ, ζητήθηκε από το ιορδανικό κοινοβούλιο να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια των ισλαμικών διασκέψων, έτσι ώστε ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκία να μην είναι ασύμβατα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία υποσχέθηκε να μεσολαβήσει στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, έτσι ώστε να «απαλύνουν» το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιορδανία από την είσοδο εκατομμυρίων προσφύγων που συρρέουν στη χώρα από τη Μέση Ανατολή.

Πηγή:ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα