Ελεγχοι στην αγορά για υγιή ανταγωνισμό

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 13:46

Αυτεπάγγελτους ελέγχους στην αγορά των γαλακτοκομικών, των εμφιαλωμένων νερών, των αναψυκτικών, του ελαιολάδου και των τραπεζικών υπηρεσιών, πρόκειται να διενεργήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δρομολογώντας παράλληλα σειρά πρωτοβουλιών για τη χαρτογράφηση σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Όπως η επισημαίνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της για την υλοποίηση των προαναφερόμενων πρωτοβουλιών, έχει ήδη συστήσει ειδική ομάδα εργασίας για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση κάθε επιμέρους ελέγχου.

Η Επιτροπή αναφέρεται επίσης στους λόγους για τους οποίους προχωρά στους αυτεπάγγελτους ελέγχους, προτάσσοντας μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο επηρεασμού των τιμών σε αγαθά ευρείας κατανάλωσης την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επισημαίνει επίσης ότι ο κλάδος των τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών επιδρά κατά 18,5% στο δείκτη τιμών καταναλωτή, ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις τέσσερις αγορές που θα διενεργήσει ελέγχους είναι πολύ υψηλός, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό το εισόδημα των καταναλωτών.

Στους λόγους για τους οποίους διενεργεί τους ελέγχους προσθέτει τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχει δεχθεί για επιχείρησης που δραστηριοποιούνται στις προαναφερόμενες αγορές αλλά και το γεγονός ότι οι εν λόγω αγορές δεν υπόκεινται σε ΕXANTE ρυθμίσεις άλλες ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα