Αττική Οδός: Δράσεις οδικής ασφάλειας για παιδιά

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 11:08
UPD:11:15

Το νεανικό safemania club που έχει δημιουργήσει η Αττική Οδός σε συνεργασία με γνωστό νεανικό περιοδικό συνεχίζει με διαγωνισμούς και ελκυστικές διοργανώσεις και δώρα να εξοικειώνει τα παιδιά 10 έως 17 ετών με τις αρχές της οδικής ασφάλειας.

Προγράμματα οδικής ασφάλειας που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους υλοποιούν και τη φετινή σχολική χρονιά η Αττική Οδός και η εταιρία Λειτουργίας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, η Αττική Οδός στηρίζει με την παροχή του κατάλληλου υλικού, την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, που έχει ως στόχο την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών Γ’ και Δ΄ τάξης του δημοτικού, εξειδικευμένοι τροχονόμοι θα επισκέπτονται σχολεία και θα εκπαιδεύουν τους μαθητές σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας και χρήσης της οδού.

Παράλληλα, συνεχίζεται  η εκπαιδευτική θεατρική παράσταση για παιδιά του δημοτικού με τίτλο «Οι περιπέτειες του Αττικούλη» της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση και σε παραγωγή της Αττικής Οδού. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και των αρχών του συμμετοχικού θεάτρου η παράσταση φέρνει σε βιωματική επαφή τα παιδιά με τους κανόνες της οδικής ασφάλειας.

Το νεανικό safemania club που έχει δημιουργήσει η Αττική Οδός σε συνεργασία με γνωστό νεανικό περιοδικό συνεχίζει με διαγωνισμούς και ελκυστικές διοργανώσεις και δώρα να εξοικειώνει τα παιδιά 10 έως 17 ετών με τις αρχές της οδικής ασφάλειας. Την ίδια ώρα, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, υλοποιείται σε συνεργασία με τον ειδικό σε θέματα ασφαλούς οδήγησης δικύκλου, Θανάση Χούντρα, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο». Στόχος του σεμιναρίου είναι  η ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα που αφορούν τη σωστή χρήση της μοτοσικλέτας και γενικά τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Τέλος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (ΙΟΑΣ), η Αττική Οδός συνεχίζει και φέτος την υποστήριξη του προγράμματος «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιείται από το 2009 σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία υπό την Αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Στόχος του είναι η ενημέρωση μέσω διαδραστικών τεχνικών μάθησης για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα