Μέρισμα 0,65 ευρώ ανά μετοχή δίνει η Εθνική Τράπεζα

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 16:32

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Μαΐου 2004, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο Μέγαρο Μελά, παρουσία του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, των υφυπουργών Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Παπαθανασίου, διοικητών τραπεζών και οργανισμών και πλήθους μετόχων.

Στην ομιλία του ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου αναφέρθηκε αρχικά στην πορεία της Τράπεζας για το τρέχον έτος και ανέπτυξε τις προτεραιότητες της Διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του Ομίλου (το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Διοικητή επισυνάπτεται).

Η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων έλαβε τις εξής αποφάσεις :

1. Ενέκρινε μετά από την υποβολή των Εκθέσεων του Δ. Σ. και των ελεγκτών, τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2003, όπως αυτές συντάχθηκαν και δημοσιεύθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

2. Αποφάσισε την καταβολή μερίσματος 0,65 € ανά μετοχή για τη διαχειριστική χρήση έτους 2003 (θα καταβληθεί στις 21 Ιουνίου 2004). Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ της 18.5.2004. Από την Τετάρτη 19.5.2004 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2003.

3. Ενέκρινε, μετά από την υποβολή τους, τους ισολογισμούς μετασχηματισμού 1.1.2003 – 30.9.2003 των απορροφηθεισών από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος των εταιρειών «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΉ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» και «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Α.Ε.»

4. Απάλλαξε με ψηφοφορία, που διενεργήθηκε με ονομαστική κλήση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ελεγκτές της Εθνικής Τράπεζας καθώς και τα μέλη και τους ελεγκτές των απορροφηθεισών από αυτή εταιρειών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2003.

5. Ενέκρινε την εκλογή συμβούλων που έγινε με απόφαση του Δ.Σ. σε αντικατάσταση αποβιώσαντος και παραιτηθέντων.

6. Ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Διοικητού και των Υποδιοικητών για το έτος 2003 και προένεκρινε τις αμοιβές του νέου Δ.Σ. για το έτος 2004.

7. Προενέκρινε τις αμοιβές και αποζημιώσεις των μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ως μελών της επιτροπής ελέγχου (Audit Committee) για τη χρήση 2004.

8. Ενέκρινε τη χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στους Γενικούς Διευθυντές και στους Διευθυντές της Τράπεζας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

9. Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο μετά την επακολουθήσασα συγκρότησή του σε σώμα, απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη :

Εκτελεστικά μέλη : Αράπογλου Τάκης – Πρόεδρος Δ.Σ. & Διοικητής,

Πεχλιβανίδης Ιωάννης - Υποδιοικητής.

Μη εκτελεστικά μέλη : Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ.Θεόκλητος , Βαβαλίδης Στέφανος, Γιαννίδης Ιωάννης, Δασκαλόπουλος Δημήτριος,Ευθυμίου Νικόλαος, Λαναράς Γεώργιος, Παναγόπουλος Ιωάννης, Παντζόπουλος Στέφανος, Πυλαρινός Κωνσταντίνος, Φουντουκάκος – Κυριακάκος Δρακούλης, Αθανασόπουλος Γεώργιος.

Ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη : Βαρθολομαίος Ιωάννης, Σακελλάρης Πλούταρχος.

10. Εξέλεξε για τον έλεγχο των ετήσιων, εξαμηνιαίων, καθώς και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας και του Ομίλου της για τη χρήση 2004, ελεγκτές της ανώνυμης εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Deloitte & Touche.

11. Αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από αναπροσαρμογή αξίας κτιρίων και εγκαταστάσεων κτιρίων και εδαφικών εκτάσεων, και λοιπών αποθεματικών, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 3229/2004 με έκδοση 76.517.426 νέων μετοχών, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους κατ΄ αναλογία τρεις (3) νέες μετοχές ανά δέκα (10) παλαιές και την τροποποίηση των άρθρων 4 και 39 του καταστατικού της Τράπεζας. Η ενημέρωση των μερίδων των μετόχων θα γίνει αφού τηρηθούν οι νόμιμες διατυπώσεις και δημοσιεύσεις στον Τύπο και στο Δελτίο του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την αποκοπή του δικαιώματος.

12. Ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Τράπεζας σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.5.και επόμενα Κ.Ν.2190/1920 σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα της Τράπεζας για αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 5 % του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου με κατώτατη τιμή αγοράς 4,5 € και ανώτατη τιμή αγοράς 35 € ανά μετοχή. Στη Συνέλευση επίσης ανακοινώθηκε η αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της διοίκησης της Τράπεζας, περιλαμβανομένου του θεσμού των Γενικών Διευθυντών. Η συζήτηση και λήψη απόφασης επί του 14ου θέματος της ημερήσιας διάταξης αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα πραγματοποιηθεί σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση που ορίστηκε κατά την επακολουθήσασα απόφαση του Δ. Σ. να πραγματοποιηθεί την 3/6/2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα