Ξιφίας - Ιχθυηρά Καβάλας: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 19:34

«Σε απάντηση πρόσφατης επιστολής του ΧΑ για τα δεδομένα της σχεδιαζόμενης χρηματοοικονομικής ενίσχυσης της εταιρίας ΞΙΦΙΑΣ -ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ με τραπεζικό δάνειο από το εξωτερικό και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, καθώς και για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών της για το α΄ 3-μηνο 2004, η εταιρία ΞΙΦΙΑΣ ΑΕ -ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα εξής:

Η υφιστάμενη εν γένει εικόνα της εταιρίας μας καθώς και οι γενεσιουργοί λόγοι έχουν εξηγηθεί και έχουν γίνει κατανοητοί από τους συνεργαζόμενους με την εταιρία χρηματοδοτικούς φορείς. Επιπρόσθετα, η εταιρία μας, δυνάμει των πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει αρμοδίως, έχει διασφαλίσει απόλυτα την περιουσιακή της κατάσταση για χρόνο μεγαλύτερο από τον εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών χρηματοδότησης και εξυγίανσης της εταιρίας. Τα δεδομένα στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι επαφές της εταιρίας μας με τους ενδιαφερόμενους χρηματοδοτικούς φορείς είναι:

- Η σημαντική μείωση των υποχρεώσεων της εταιρίας και η άτοκη ρύθμιση των υπολοίπων σε μακροχρόνιο ορίζοντα, δυνάμει του άρθρου 44 του ν.1892/1990 το οποίο θα αξιοποιήσει η εταιρία με την ολοκλήρωση των ενεργειών χρηματοδότησης.

- Το κορυφαίο εμπορικό όνομα της εταιρίας στον κλάδο μεταποίησης ψαριών, σε συνδυασμό με το ισχυρό δίκτυο διανομών στην Ελλάδα και τον έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό (εξαγωγές σε 37 χώρες του κόσμου).

- Η κατοχή της ισχυρότερης και πιο σύγχρονης παραγωγικής υποδομής στον κλάδο μεταποίησης ψαριών στην Ελλάδα και από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

- Η αναμενόμενη εκταμίευση των επιδοτήσεων από το Υπ.Εθ.Ο., που αφορούν την επένδυση κονσερβοποίησης ψαριού στην Καβάλα, οι οποίες είναι ύψους 5.35 εκ. ευρώ και θα πραγματοποιηθούν με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας.

- Το ενδιαφέρον παραγγελιών για τα προϊόντα των νέων επενδύσεων (προϊόντα προμαγειρεμένου ψαριού και προϊόντα φυτικής προέλευσης) από το διεθνές πελατολόγιο της εταιρίας μας τα οποία απευθύνονται σε νέες, εμπορικά αχανείς, αγορές.

- Η σημαντική παραγωγική υποδομή την οποία διατηρεί ο Όμιλος στα Βαλκάνια, η οποία θα βελτιώσει τα μέγιστα την δομή κόστους του Ομίλου.

- Η σημαντική αξία παγίων τα οποία διαθέτει η επιχείρηση και δύναται να χρησιμοποιηθεί ως εγγυοδοσία δανειοδότησης. - Η επικέντρωση των επαφών της εταιρίας μας στην ουσία του project που είναι οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Ομίλου και οι δεδομένες θετικές προοπτικές που προσδιορίζονται από την εισροή κεφαλαίων στην εταιρία και την ενίσχυση της χρηματιστηριακής πορείας της μετοχής. Τέλος, σχετικά με τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2004, σας γνωρίζουμε ότι μετά τον έλεγχο από τον ορκωτό ελεγκτή θα δημοσιευτούν κανονικά στον προβλεπόμενο χρόνο.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα