Zurich Financial : Εκρηκτική αύξηση των κερδών

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2004 09:31

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από πέντε φορές αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 702 εκατ. δολάρια από 134 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, όταν η εταιρεία απαξίωσε 297 εκατ. δολ. αποτέλεσμα των κακών αποδόσεων των επενδύσεων από την πτώση των αγορών. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 658 εκατ. δολάρια.

«Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τη δυνατότητα της εταιρείας να έχει κερδοφορία», ανέφερε ο επικεφαλής της, James Schiro, σε γραπτή του δήλωση.

Ο Schiro, 58 ετών, κατάφερε να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία, μετά από ετήσιες ζημίες από την επέκτασή της στον κλάδο της τραπεζικής, πριν από την κατάρρευση των Χρηματιστηρίων. Ο ίδιος, εκτός των άλλων, πούλησε δραστηριότητες αξίας 1,3 δισ. δολ. και μείωσε το προσωπικό κατά 5.000 θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα