Κέρδη στο Λονδίνο - Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 15:41
UPD:15:41
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα το βρετανικό χρηματιστήριο, με την αγορά να δείχνει εμφανώς την ανακούφισή της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Ωστόσο, οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν αδύναμοι να ακολουθήσουν την άνοδο, καθώς η Γαλλία κάνει αγώνα δρόμου για να πείσει τους Ευρωπαίους να της δοθεί παράταση για την επίτευξη του 3% στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ειδικότερα, στις 13:23, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,60% στις 6.860 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,18% στις 9.816 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,19% στις 4.456 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,33% στις 348,94 μονάδες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία, με καταμετρημένο το 60% των ψήφων, επικράτησε στο «όχι» στην ανεξαρτησία με 54%. Συγκεκριμένα, σε 24 από τις 32 περιφέρειες, οι υπέρμαχοι της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώνουν το 54%, ενώ το ποσοστό των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας ανέρχεται στο 46%.

Σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δεσμεύτηκε να «εξηγήσει ότι η πρόκληση για τη Γαλλία είναι να καλύψει την καθυστέρηση που έχει σε ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε σύγκριση με τη Γερμανία». Θα εξηγήσει επίσης ότι «το δημόσιο έλλειμμα δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα, με δεδομένο τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού».

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος του Λονδίνου, με την Lloyds Banking και την Royal Bank of Scotland να καταγράφουν κέρδη 1,8% και 3% αντίστοιχα.

Επίσης, κέρδη 12% σημειώνει η Dresser-Rand Group, καθώς έχει διαρρεύσει ότι η Siemens ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά 6,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της.

Στον αντίποδα, η Oracle υποχωρεί κατά 3%, καθώς ο Larry Ellison, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του. Οι δύο πρόεδροι Mark Hurd και Safra Catz θα αναλάβουν τα καθήκοντά του.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μμικρή αύξηση παρουσίασε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Ιούλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα