Με αρνητικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2001 13:12
UPD:18:37

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν αυτή την ώρα οι περισσότεροι δείκτες στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στις μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών και των πετρελαϊκών εταιρειών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.117 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,85%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.526,22 μονάδες μειωμένος κατά 0,57% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.095 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,98%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχικές τιμές των φαρμακοβιομηχανιών μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανικής Merck, ότι δεν αναμένει αύξηση των κερδών της στο ερχόμενο έτος. Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι μετοχές των εταιρειών GlaxoSmithKline και AstraZeneca υποχωρούν κατά 1,09% και 2,21% αντιστοίχως. Mεγαλύτερες απώλειες (2,66%) καταγράφει η μετοχή της Bayer AG στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Πτώση σημειώνουν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών ακολουθώντας την υποχώρηση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Οι μετοχές των εταιρειών BP και Shell σημειώνουν πτώση 0,49% και 1,29% αντιστοίχως, ενώ η μετοχή της TotalFinaElf υποχωρεί κατά 1,59%.

Στον αντίποδα, ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι μετοχές εταιρειών από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών. Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών Alcatel, Vodafone και Siemens.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει και ο κλάδος των ΜΜΕ, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίασης δέχθηκε ισχυρές πιέσεις. Η μετοχή της Pearson σημειώνει άνοδο 4,74%. Κέρδη καταγράφει και η μετοχή του Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα