ΕΚΤ: Αντλήθηκαν 82,6 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα TLTRO

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 13:32
UPD:13:32
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, το ποσό αντλήθηκε από 255 ευρωπαϊκές τράπεζες, από ένα σύνολο 382 που δυνατότητα να υποβάλουν προσφορά στην πρώτη φάση του TLTRO.

Το ποσό των 82,6 δισ. ευρώ άντλησαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από το πρόγραμμα χορήγησης φθηνής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης δανείων (TLTRO) που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, το ποσό αντλήθηκε από 255 ευρωπαϊκές τράπεζες, από ένα σύνολο 382 που είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορά στην πρώτη φάση του TLTRO.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία, τα πιστωτικά ιδρύματα έπρεπε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να στείλουν τα συμπληρωμένα πρότυπα αναφοράς έως τις 28 Αυγούστου. Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότερες τράπεζες στη δεύτερη δημοπρασία του Δεκεμβρίου πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένα τα πρότυπα έως τις 20 Νοεμβρίου 2014.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το ποσό είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που ανέμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα αντληθούν 174 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Τα δάνεια αυτά είναι τετραετούς διάρκειας με επιτόκιο 0,05%, ωστόσο η διάρκειά τους θα καθοριστεί από τον ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων από τις τράπεζες, καθώς το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της μεταφοράς της νομισματικής πολιτικής.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα