Invensys Plc : Περιορισμός των ζημιών

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 12:14

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες στο σύνολο της χρήσης, εμφάνισε η εταιρεία παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού της Βρετανίας, Invensys Plc, η μετοχή της οποίας έχασε ποσοστό της τάξης του 90% μέσα σε τέσσερα χρόνια, μετά την πώληση τμημάτων της, που της απέφερε κέρδη 2,7 δισ. λιρών Αγγλίας (4,8 δισ. δολ.).

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας, το δωδεκάμηνο που έληξε τον Μάρτιο, ανήλθαν σε 328 εκατ. λίρες, έναντι ζημίας 1,44 δισ. λιρών, πέρυσι. Εξι οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι ζημίες της θα ανήρχοντο σε 147 εκατ. λίρες. Μείωση 2% εμφάνισαν οι πωλήσεις, φθάνοντας στα 3,89 δισ. λίρες.

«Ηταν δύσκολη χρονιά για την εταιρεία, αλλά κατορθώσαμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομική θέση του ομίλου», ανέφερε ο επικεφαλής της Invensys, Rick Haythornthwaite, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας : «Οι καταναλωτές άρχισαν να ανακτούν την εμπιστοσύνη τους και τώρα έχουμε έξι καλούς τομείς δραστηριότητας».

Οι μετοχές της εταιρείας έχαναν σχεδόν μισή πέννα ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στις 18,75 πέννες η μία και διαπραγματεύθηκαν σε αυτήν την τιμή στις 8:02 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Μία νέα πώληση μετοχών κατέστησε τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στο ένα δισ. λίρες. Η μετοχή αναρριχήθηκε στις 356 πέννες η μία τον Αύγουστο του 1999, έξι μήνες αφ'ότου δημιουργήθηκε η Invensys μετά από τη συγχώνευση της Siebe Plc και της BTR. Τότε, η χρηματιστηριακή της αξία ήταν περίπου 13 δισ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα