Ανοδική εκκίνηση στις ευρωαγορές

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 10:47
UPD:13:17
REUTERS/STRINGER

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, αποτιμώντας τα μηνύματα της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) καθώς και τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 10:39, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,05% στις 6.784 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,32% στις 9.692 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,22% στις 4.440 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 345,34 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Bayer ενισχύεται κατά 4,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ειδικής μονάδας φαρμάκων, η οποία όμως θα διαφοροποιηθεί στη διαπραγμάτευσή της από την ίδια. Ο προγραμματισμός τελεί υπό την έγκριση των αρχών.

Επίσης, η Sulzer ενισχύεται κατά 9,2%, καθώς αυξάνεται η φημολογία ότι σχεδιάζει επέκταση στον κλάδο της ενέργειας, ενισχύοντας το πεδίο δραστηριοποίησής της.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι χθες, για πρώτη φορά από τότε  που ανέλαβε επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε την ανησυχία της για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Eυρωζώνη.

Όπως ανέφερε «το πολύ χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού» στην Ε.Ε., οι επιδεινούμενες προσδοκίες για τον πληθωρισμό αλλά και ο «βραδύς ρυθμός της ανάπτυξης» της οικονομίας της δημιουργούν κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες της Fed για την πορεία της οικονομίας της Eυρωζώνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα