Olympic Catering: Ζημίες 1,52 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο

Αισιοδοξία για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 13:20

ΖΗΜΙΕΣ ύψους 1,52 εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2004 η Olympic Catering Α.Ε. έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, είναι απόρροια της χαμηλής εποχικότητας δραστηριότητας.

Τα κέρδη που είχε εμφανίσει η εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο του 2003 οφείλονται σε λογιστικοποίηση υψηλών εσόδων που επέτυχε η τότε νέα διοίκηση της μέσω επαναδιαπραγμάτευσης συμβάσεων με προμηθευτές.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα 6,94 εκατ. ευρώ έναντι 7,87 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2003. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πρώτο τρίμηνο της εκάστοτε χρήσης χαρακτηρίζεται από χαμηλή εποχικότητα κύκλου εργασιών, ενώ οι πωλήσεις δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες δεδομένου ότι κατά το περυσινό τρίμηνο, περιλαμβανόταν πωλήσεις νοσοκομειακού catering, συνολικού ύψους 0,8 εκατ. ευρώ και οι οποίες και διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2003.

Αισιοδοξία για το 2004

Όπως εκτιμά η διοίκηση της Olympic Catering η τρέχουσα χρήση αναμένεται να αποτελέσει έτος ισχυροποίησης και επίτευξης ιδιαίτερα ικανοποιητικής κερδοφορίας για την εταιρεία.

Η αισιοδοξία της διοίκησης εδράζεται αφενός στην πλήρη υλοποίηση της εταιρικής αναδιοργάνωσης και αφετέρου στην αναμενόμενη θετική επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων επί της δραστηριότητας της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας για το σύνολο της χρήσης 2004 εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 50 εκατ. ευρώ έναντι 41,6 εκατ. ευρώ στη χρήση 2003.

Αναλυτικότερα ο κύκλος εργασιών στο In Flight Catering & Handling εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 29 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών από εκμετάλλευση κυλικείων σε 18 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του βιομηχανικού catering σε 3 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, αναμένεται επίτευξη κερδοφορίας προ φόρων ύψους 6 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (ΕΒΙΤDA) αναμένεται να διαμορφωθούν σε περίπου 9 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα