S&B: Αύξηση 10% στις ενοποιημένες πωλήσεις

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2004 14:59

Οι ενοποιημένες πωλήσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2004 ανήλθαν σε 70,1 εκατ. ευρώ έναντι 63,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003, σημειώνοντας αύξηση 10%.

Παράλληλα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €4,24 εκατ. έναντι 4,43 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 4,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στον τομέα των Βιομηχανικών Ορυκτών, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2004 διαμορφώθηκαν σε 55,6 εκατ. ευρώ έναντι 52,4 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο της περσινής χρονιάς, σημειώνοντας αύξηση 6%.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στον τομέα αυτό συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά και η δραστηριότητα της εξαγορασθείσας στα τέλη του 2003 βουλγαρικής εταιρίας Bentonit AD. Τα

α κέρδη προ φόρων των βιομηχανικών ορυκτών επηρεάστηκαν από τη σημαντική αύξηση του κόστους των ναύλων μέσα στο πρώτο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε €4,25 εκατ., σημειώνοντας μείωση κατά 13,8% σε σχέση με την ιδία περίοδο του 2003.

Οι πωλήσεις στον τομέα των Εμπορικών Δραστηριοτήτων (Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. και Ergotrak Α.Ε.), σημείωσαν αύξηση κατά 28%, συγκριτικά με τις πωλήσεις του α’ τριμήνου του 2003 και ανήλθαν σε 14,6 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα σημαντική ήταν η βελτίωση της κερδοφορίας και των δύο εταιρειών.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2004 και στις προοπτικές του έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., Ευθύμιος Βιδάλης δήλωσε: «Η αύξηση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζει τη γενικότερη πορεία του Ομίλου S&B που στηρίζεται στη μακρόπνοη αναπτυξιακή στρατηγική του. Η πορεία αυτή θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στους επόμενους μήνες με την ενσωμάτωση και του πρόσφατα εξαγορασθέντος διεθνούς Ομίλου Stollberg».

Υπενθυμίζεται ότι «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» είναι ο διακριτικός τίτλος της πρώην «Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης» που ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα