Canary Wharf : Κοντά η εξαγορά της αντί 3 δισ. δολ.

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2004 10:32

ΑΠΟΦΑΣΗ, για την εξαγορά της Canary Wharf Group Plc, ύψους 1,7 δισ. λιρών Αγγλίας (3 δισ. δολ.) ενδέχεται να ληφθεί σήμερα, μετά από ένα χρόνο και από 11 προσφορές που έγιναν.

Κοινοπραξία, με επικεφαλής τη Morgan Stanley, προσέφερε 295 πένες ανά μετοχή για την εταιρεία, τη στιγμή που η καναδέζικη Brascan Corp., με την υποστήριξη του ιδρυτή της Canary Wharf, Raul Reichmann, προσέφερε 275 πένες ανά μετοχή.

Η «μάχη» για τον έλεγχο των περίπου 262.000 τ.μ. στο ανατολικό Λονδίνο, άρχισε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η τιμή της μετοχής της Canary Wharf υποχώρησε στις 180 πένες.

Επενδυτές, όπως η CAN Financial Corp. και η KBC που διαχειρίζεται κεφάλαια στον κλάδο του real estate, ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να αποδεχθούν την υψηλότερη προσφορά της Morgan Stanley, τη στιγμή που άλλοι επενδυτές, όπως η Scottish Widow Investment Partnership, πιέζουν για την ανεξαρτησία της εταιρείας.

Σημειώνεται, ότι, η ασφαλιστική εταιρεία CAN Financial που κατέχει περίπου το 5,8% της Canary Wharf και η Scottish Widows με το 3,9%, είπαν ότι καμμία από τις προσφορές που έγιναν δεν ήταν αρκετή.

«Κοστίζει περισσότερο από ό,τι προσφέρουν για την εξαγορά της», ανέφερε ο Robert Waugh, επικεφαλής του τομέα αμερικανικών μετοχών της Scottish Widows Investment Partnership ο οποίος διαχειρίζεται 77 δισ. δολ., συμπληρώνοντας : «Εχει τραβήξει πολύ αυτή η υπόθεση και αξίζει τον κόπο να περιμένει κανείς».

Οι μετοχές της Canary Wharf έκλεισαν χθες στις 289,25 πένες η μία και 1,9% χαμηλότερα από την προσφορά της Morgan Stanley.

Η Morgan Stanley και η Brascan, έκαναν από κοινού εννέα αρχικές προσφορές πριν από την τελική τους. Η πρώτη προσφορά της Morgan Stanley ήταν οι 255 πένες ανά μετοχή τον περασμένο Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα