ΥΠΟΙΚ: Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα βγουν κερδισμένοι

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 11:30
UPD:15:06
ΑΠΕ ΜΠΕ

Την ανάγκη ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ διαβεβαιώνει πως οι επενδυτές που θα «ρίξουν» χρήματα στην Ελλάδα «θα βγουν κερδισμένοι».

«Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί έπειτα από μια μακρά περίοδο εξαετούς ύφεσης, οι επενδυτές βλέπουν πως το στοίχημα θα κερδηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

Όπως είπε, «η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από το εξωτερικό και ένας τρόπος να το πετύχει αυτό είναι οι ιδιωτικοποιήσεις». Επεσήμανε δε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια, για τα αεροδρόμια, για άλλες εταιρείες. «Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς επενδυτές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επενδυτές βλέπουν τις προοπτικές ανάπτυξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός στη συνέντευξή του.

Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε: «Δεν πουλάμε μόνο τις μετοχές δημοσίων εταιρειών, πουλάμε και κομμάτια γης, έχουμε το παράδειγμα της κινέζικης επένδυσης που συνεχίζεται και περιμένουμε να δούμε και άλλες».

«Πολλοί τομείς της οικονομίας πάνε καλά, ο τουριστικός τομέας πήγε πάρα πολύ καλά την φετινή χρονιά. Έχουν έρθει χρήματα, πιστεύουμε πως θα εμφανίσουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο του έτους», συμπλήρωσε.

«Για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, είπε κάτι σωστό. Ότι "ωρίμασαν οι Έλληνες". Θα το αντιληφθεί μετά τις εκλογές, όταν θα τον έχουν στείλει σπίτι του, αυτόν και όλη τη συγκυβέρνηση», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα