Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το ν.σ. για τη μερική απασχόληση

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2004 17:04

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Στόχος είναι η αναμόρφωση του καθεστώτος το οποίο υπάρχει, ώστε να πάψουν να υπάρχουν οι μεσάζοντες εκείνοι, οι οποίοι -με αδιαφανή κριτήρια- στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, παρενέβαιναν στην όλη διαδικασία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η μερική απασχόληση να προσαρμοστεί στις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης, να είναι οι ίδιοι οι φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, αυτοί οι οποίοι θα καθορίζουν τις ανάγκες τους, σε μερική απασχόληση».

Ο κ. υπουργός επισήμανε ότι σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν, η μερική απασχόληση δεν συνιστά θεσμό με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να καταπολεμήσει την ανεργία.

Ο κ. Παυλόπουλος επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη ο θεσμός αυτός να προσαρμοστεί και στους κανόνες διαφάνειας, αλλά και στην ίδια την αποστολή για την οποία θεσπίζεται. «Σε καμία περίπτωση, τόνισε ο υπουργός, ο θεσμός αυτός δεν ανατρέπει ούτε την ιεραρχία, ούτε τις πάγιες ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών για τις οποίες μόνον ο Υπαλληλικός Κώδικας και οι διατάξεις περί δημοσίων υπαλλήλων έχουν εφαρμογή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα