Bελτίωση στη μητρική, ζημίες στον Ομιλο LogicDIS

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2004 22:00

Η διοίκηση της LogicDIS εμφανίζεται αισιόδοξη για επιστροφή στην κερδοφορία το 2004, καθώς τα οικονομικά μεγέθη έχουν εισέλθει σε μία σταθερή πορεία ανάκαμψης που αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής στο πρώτο τρίμηνο παρουσίασε αύξηση 36% στα 7,5 εκ. ευρώ συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2003.

Σε επίπεδο προ φόρων κερδών πρέπει να σημειωθεί ότι τα φετινά αποτελέσματα δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα με τα αντίστοιχα περυσινά τα οποία περιλαμβάνουν έκτακτα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.

Τα κέρδη προ φόρων, όταν αφαιρεθούν έκτακτα και μη συγκρίσιμα ανά έτος ποσά (πώληση της συμμετοχής στη θυγατρική Απόλλων το 2003, χρηματοοικονομικά έξοδα ομολογιακού δανείου, καθώς και η πώληση της συμμετοχής στη θυγατρική εταιρεία Lοgon το 2004) διαμορφώνονται για τη μητρική στα 0,54 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 38%.

Σε επίπεδο Ομίλου, η μείωση του κύκλου εργασιών κατά 8% σε σχέση με το 2003, αποδίδεται στην πώληση συμμετοχών καθώς και στην παύση ζημιογόνων δραστηριοτήτων. Εάν αφαιρεθούν οι δραστηριότητες αυτές, τότε ο κύκλος εργασιών είναι αυξημένος κατά 11% σε σχέση με το 2003.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου πριν από τα δικαιώματα μειοψηφίας είναι ζημίες 0,27 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,6 εκ. ευρώ εάν αφαιρεθούν έκτακτα και μη συγκρίσιμα ανά έτος ποσά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα