Burberry : 75% αύξηση των καθαρών κερδών

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 10:00

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 75%, σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της βρετανικής εταιρείας ειδών πολυτελείας, Burberry Group Plc, η οποία αναβίωσε το ηλικίας 80 ετών σήμα της, προσθέτοντάς το σε νέα προϊόντα, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων καταστημάτων της στο Μιλάνο και το Λας Βέγκας.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 91,5 εκατ. λίρες Αγγλίας (164 εκατ. δολ. ) ή 18,1 πένες ανά μετοχή, από 52,2 εκατ. λίρες ή 10,3 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 21%, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 18% των οικονομικών αναλυτών.

Η Burberry, με επικεφαλής τη Rose Marie Bravo, 53 ετών, αυξάνει τις πωλήσεις της ανά κάθε νέο κατάστημα και προσθέτει νέα προϊόντα, σε μια περίοδο που ανακάμπτει η βιομηχανία των ειδών πολυτελείας, μετά τη χειρότερη συρρίκνωση που γνώρισε μέσα σε τρεις δεκαετίες. Τον μήνα που πέρασε, η Cie Financiere Richemont AG, η κατασκευάστρια των ρολογιών Cartier, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το τρίμηνο αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 10%, καθώς έντονη ήταν η ζήτηση στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Μετά την εκπληκτική αποδοχή της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2004, πιστεύουμε ότι και η τρέχουσα χρήση θα είναι καλή», ανέφερε σε γραπτή της δήλωση η Bravo.

Οι μετοχές της Burberry την περασμένη Παρασκευή κέρδιζαν 12 πένες, ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στις 370 πένες η μία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Την πρώτη φορά που διατέθηκαν στο ευρύ κοινό από την GUS Plc τον Ιούλιο του 2002, ήταν προς 230 πένες η μία

Η GUS, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Argos και Homebase στη Μ. Βρετανία, κατέχει το 66% των μετοχών της Burberry.

Τον περασμένο μήνα, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 13% το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης της ή κατά 15%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η Burberry άνοιξε το πρώτο κατάστημά της στην Ιταλία τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον Απρίλιο άνοιξε το δεύτερο της κατά σειρά στην Ιαπωνία. Επίσης άνοιξε κατάστημα στο Χιούστον και επέκτεινε το αντίστοιχο που έχει στο εμπορικό κέντρο Miracle Mile στη Ν. Υόρκη, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου της χρήσης.

Η εταιρεία έχει πει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το χώρο των λιανικών της πωλήσεων σε ποσοστό 8% την τρέχουσα χρήση, στο πλαίσιο επέκτασής της στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με το μέρισμα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να το αυξήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο σε ποσοστό 50% και στις τρεις πένες ανά μετοχή. Συνολικά το μέρισμα για το σύνολο της χρήσης είναι αυξημένο κατά 4,5 πένες από τρεις πένες ανά μετοχή που ήταν την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα