Ομάδα εργασίας για τη νέα ΚΑΠ

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 12:38

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σάββα Τσιτουρίδη, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για τη σύνταξη σχεδίου δράσης που θα αφορά τον τρόπο εφαρμογής του Κανονισμού 1782/03 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης -ο οποίος θέτει τους κανόνες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η εν λόγω ομάδα αποτελείται από εμπειρογνώμονες του υπουργείου και άλλους συναρμόδιους φορείς της χώρας, ενώ συντονιστής της ορίστηκε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου, καθηγητής Χρ. Αυγουλάς.

Στόχος της ομάδας η εκπόνηση του σχεδίου δράσης εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό 1782/03 του Συμβουλίου, κάθε κράτος-μέλος πρέπει να έχει συντάξει σχέδιο δράσης που θα αφορά τον τρόπο εφαρμογής του μέχρι την 1η Αυγούστου 2004.

Στα πλαίσια των εργασιών της Ομάδας αυτής, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πέντε συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι δύο το διήμερο 21 & 22 Μαΐου 2004, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την εφαρμογή του Τίτλου II του Κανονισμού, την πολλαπλή συμμόρφωση, το σύστημα παροχής συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις κ.λ.π.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα