Softbank : Σε συνομιλίες για την απόκτηση της Japan Telecom

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 08:03

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του ελέγχου της Japan Telecom Co., από την Ripplewood Holdings LLC, βρίσκεται η δεύτερη σε μέγεθος διαχειρίστρια υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας Internet της Ιαπωνίας, Softbank Corp., με στόχο την επέκταση του δικτύου της και την προσθήκη εταιρικών πελατών.

«Σκεφτόμαστε να κάνουμε μία προσφορά», ανέφερε ο Hideo Azuma, εκπρόσωπος της Softbank, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Nihon Keizai, το οποίο ανέφερε, ότι η εταιρεία θα καταβάλλει περισσότερα από 100 δισ. γιέν (887 εκατ. δολ.) προκειμένου να αποκτήσει την πλειοψηφία της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας του είδους της χώρας. Από την άλλη πλευρά, η Ripplewood αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η συγχώνευση θα βοηθήσει τον ιδρυτή της Softbank, Masayoshi Son, 46 ετών, να ανταγωνιστεί περισσότερο την ηγέτιδα του κλάδου, Nippon Telegraph & Telephone και να αποκτήσει περισσότερους εταιρικούς πελάτες από ό,τι ιδιώτες. Τον περασμένο Νοέμβριο, η εξαγορά της Japan Telecom, την οποία κατείχε η Vodafone Group Plc, από μία κοινοπραξία με επικεφαλής την Ripplewood, ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά επιχείρησης έναντι δανειακών εγγυήσεων, ύψους 261 δισ. γιέν.

«Είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις κάτι έτοιμο, παρά να το δημιουργήσεις», ανέφερε ο Masayuki Ito, ο οποίος διαχειρίζεται 189 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Ikegin Investment Management Co. στην Οσάκα. Ο ίδιος δεν έχει στο χαρτοφυλάκιό του μετοχές της Softbank.

Οι μετοχές της Softbank, κέρδιζαν 1%, φθάνοντας στα 4.140 γιέν η μία, στις 9:49' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ripplewood είχε πει ότι θα καταβάλλει 32,5 δισ. γιέν για προνομιούχες μετοχές και θα δανειστεί περίπου 200 δισ. γιέν από 11 τράπεζες για τη συγχώνευση. Η Golman Sacks Group Inc., h Newbridge Capital Ltd. και άλλοι επένδυσαν περίπου 28,5 δισ. γιέν για την απόκτηση μεριδίου στην Japan Telecom.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα