Emap Plc : Στα χαμηλότερα επίπεδα η μετοχή της

Μετά την ανακοίνωση ότι θα εμφανίσει μειωμένα κέρδη το 2005
Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 11:31

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα 13 μηνών, υποχώρησαν οι μετοχές της Emap Plc, της ιδιοκτήτριας του ραδιοφωνικού σταθμού Kiss 100 του Λονδίνου και του περιοδικού FHM, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι τα κέρδη της το 2005, ενδέχεται να είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς παρατηρείται μείωση των πωλήσεων του τηλεοπτικού της τμήματος στη Γαλλία.

«Το κύριο θέμα στη Γαλλία είναι ότι υπάρχει ένα παραλήρημα ανταγωνισμού στην αγορά των τηλεοπτικών προγραμμάτων», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Tom Moloney, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας : «Ο όμιλος ενδέχεται να έχει χαμηλότερα έσοδα από 5 έως 10 εκατ. λίρες, κατά γενική ομολογία».

Οι μετοχές υποχωρούσαν κατά 86 πένες, ποσοστό 10,2%, φθάνοντας στις 760 πένες η μία, στις 8.39 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, να φθάνει το 1,98 δισ. λίρες.

Η Emap ανακοίνωσε επίσης, ότι, τα καθαρά της κέρδη το 2004 σημείωσαν αύξηση κατά 8,1%, φθάνοντας στα 93 εκατ. λίρες τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 86 εκατ. λιρών την προηγούμενη από την τελευταία χρήση, μετά από τις πωλήσεις των νέων περιοδικών της στη Βρετανία, όπως το Closer και το Zoo.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 8,6%, φθάνοντας στο 1,05 δισ. λίρες, σύμφωνα με την εταιρεία. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Emap ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσει στο κλείσιμο του περιοδικού της για teenagers, J17, μετά την υποχώρηση των πωλήσεών του.

Η εταιρεία θα αυξήσει το μέρισμά της σε ποσοστό της τάξης του 9% φέτος και στις 23,5 πένες η μία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα