Καταργείται η ειδική εισφορά επί των συντάξεων από 1/7

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 15:06
UPD:15:28

Από 1/72004 καταργείται η ειδική εισφορά επί των συντάξεων του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η συζήτηση του οποίου άρχισε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «επίλυση των εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης Σημίτη», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τιμά τις προγραμματικές της δηλώσεις και ενισχύει την εισοδηματική και αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων.

Την αντίδραση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης προκάλεσε το θέμα της αναδρομικότητας, της επιστροφής δηλαδή της παρακρατηθείσας εισφοράς στους δικαιούχους, κάτι που δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε για το θέμα ότι κανείς άλλος συνταξιούχος δεν θα χρειαστεί να ασκήσει ένδικα μέσα, εφόσον υπάρξει αμετάκλητη σχετική δικαστική απόφαση κατόπιν προσφυγής έστω και ενός ενδιαφερόμενου συνταξιούχου, μετά τη δημοσίευση του παρόντος νομοσχεδίου στο ΦΕΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα