Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τρίτη, 25 Μαΐου 2004 18:52

Η διατήρηση των τιμών πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά νέα οδήγησαν σε πτώση τους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν ωστόσο αργά το απόγευμα χάρη στην ανάκαμψη των χρηματιστηρίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.418,3 μονάδες μειωμένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.610,5 μονάδες με απώλειες 0,5% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Χetra DAX στις 3.830,9 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1%.

Η μετοχή της βρετανικής Vodafone υποχώρησε κατά 5%. Ο κορυφαίος παγκοσμίως όμιλος κινητής τηλεφωνίας γνωστοποίησε την απόφασή του να προχωρήσει σε αγορά μειοψηφικών πακέτων μετοχών στη μονάδά της στην Ιαπωνία Vodafone Holdings KK, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες να διατηρήσει το μερίδιο που ελέγχει στην αγορά.

Παράλληλα, ο όμιλος απογοήτευσε την αγορά ανακοινώνοντας αύξηση 13% στα ετήσια κέρδη του πυρήνα των δραστηριοτήτων του. Ωστόσο, οι ετήσιες ζημίες του περιορίστηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα