Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η παραγωγή στο εργοστάσιο της ΕΒΖ

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 13:12
UPD:13:39
ΑΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Φωτογραφία αρχείου.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ ΑΕ), στο Πλατύ Ημαθίας, αφού όλα δείχνουν ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η καταβολή των ποσών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων 2012», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης.

«Δεν μπορούμε άλλο να καθυστερήσουμε τη συγκομιδή και μεταφορά τεύτλων στο εργοστάσιο, καθώς όσο η παραγωγή μένει στα χωράφια πέφτει η ποιότητα», ανέφερε ο κ. Μπογιαννίδης. «Αν και πάλι μας εμπαίζουν και δεν πληρωθούμε, πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος θα σταματήσει τις εργασίες, λόγω έλλειψης χρημάτων για αγορά πετρελαίου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δηλώνουν πανέτοιμοι να παραλάβουν τεύτλα και να ξεκινήσουν την παραγωγική διαδικασία του μοναδικού πλέον εν λειτουργία εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους Στέργιο Στράντζαλη.

Στο εργοστάσιο εργάζονται 120 άτομα, ενώ ήδη βρίσκονται στις θέσεις τους άλλα περίπου 30 άτομα από Σέρρες και Ορεστιάδα - με απόσπαση και ειδική συμφωνία - που εργάζονταν στις εκεί μονάδες της ΕΒΖ, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη εντός του καλοκαιριού. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα απασχολούνται στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ για περίπου τρεις μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα