Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 13:00
UPD:13:05
ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Η 22α Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν ως στρατηγικοί επενδυτές στην Attica Bank.

Ήδη έχουν υποβάλει επιστολές αρχικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος 15 επενδυτές, ενώ η έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας για την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου ποσού ύψους 434 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ΑΜΚ θα γίνει με τη συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων, καθώς και με ιδιωτική τοποθέτηση σε έναν ή περισσότερους στρατηγικούς επενδυτές, με περιορισμό του δικαιώματος προτιμήσεως των υφιστάμενων μετόχων. Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από τη Γ.Σ., αφού ληφθεί υπ’ όψιν το προσφερόμενο τίμημα από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές και αξιολογηθεί με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον.

Σημειώνεται ότι ο μέτοχος πλειοψηφίας ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ γνωστοποίησε την απόφασή του να μετάσχει στην αύξηση με ποσοστό κατ’ ελάχιστον 34% και ως το 51% και με ποσό, ανάλογα με την τελική τιμή διάθεσης, από 108 ως 221 εκατ. ευρώ.

Εάν από τη διαδικασία προκύψει ενδιαφέρον των στρατηγικών επενδυτών για τη συμμετοχή τους μέσω δύο διαδοχικών αυξήσεων, μπορεί η παρούσα αύξηση να περιοριστεί από τα 434 εκατ. ευρώ, ώστε και το υπολειπόμενο ποσό κεφαλαιακών απαιτήσεων να καλυφθεί με συμμετοχή και των ίδιων ενδιαφερόμενων στην αμέσως επόμενη αύξηση.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα