Skandia AB : Εννέα φορές υψηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 10:37

ΕΝΝΕΑ φορές υψηλότερα κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Σκανδιναβίας, Skandia AB, μετά από την πώληση των τμημάτων της στην Ιαπωνία.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,14 δισ. κορώνες (151 εκατ. δολ.) ή 1,10 κορώνες ανά μετοχή, από 127 εκατ. κορώνες ή 0,12 κορώνες ανά μετοχή που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα λειτουργικά της κέρδη σχεδόν εξαπλασιάστηκαν, φθάνοντας το 1,32 δισ. κορώνες, από 288 εκατ. κορώνες πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές της SME Direkt προέβλεπαν ότι τα λειτουργικά της κέρδη κατά μέσον όρο θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. κορώνες.

Το περιθώριο κέρδους της επί των νέων πωλήσεων διευρύνθηκε κατά 16,5%, από 14,5% που ήταν πέρυσι και έναντι πρόβλεψης 17,9%.

Το πρώτο τρίμηνο η Skandia εισέπραξε 834 εκατ. κορώνες από την πώληση του τμήματος της, Millea Holdings Inc. στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τον Φεβρουάριο.

Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11% φέτος. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 29,8 δισ. κορώνες και καθιστά την εταιρεία με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Insurance Index. Ο δείκτης που απαρτίζεται από 26 μετοχές εταιρειών, έχει απωλέσει από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, ποσοστό 3,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα