Alstom : Πώληση μετοχών αξίας 2,5 δισ. ευρώ

Στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της από την πτώχευση
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 11:30

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ/b> μετοχών, αξίας τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ (τρία δισ. δολ.) πρόκειται να προχωρήσει η γαλλική κατασκευάστρια σταθμών ενεργείας και τραίνων, Alstom, στο πλαίσιο της απαλλαγής των υποχρεώσεών της, καθιστώντας το γαλλικό κράτος τον μεγαλύτερό της μέτοχο.

Η κυβέρνηση θα μετατρέψει ομόλογα αξίας 300 εκατ. ευρώ σε μετοχές και η Alstom θα πουλήσει μετοχές αξίας τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ, ζητώντας από το κράτος και τις τράπεζες, να ανταλλάξουν το χρέος της κατά 1,2 δισ. ευρώ με περισσότερες μετοχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει σήμερα την τελική έγκριση για τη σωτηρία της εταιρείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Patrick Kron.

Οι μετοχές της Alstom υποχωρούσαν κατά 12 σεντς, ποσοστό 10%, φθάνοντας στο 1,06 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στο 1,14 ευρώ η μία στις 9:17 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα. Η τιμή αυτή, βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα που είχε υποχωρήσει ποτέ, ήτοι στα 97 σεντς η μία και κατά 5% χαμηλότερα από την τιμή έναρξης της διαπραγμάτευσής της τον Ιούνιο του 1998

Ο Kron συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Γαλλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχίστηκαν έως σήμερα το πρωΐ και περιμένει την αρχική έγκριση σήμερα. Το γαλλικό κράτος θα κατέχει μερίδιο από 18,5% έως 31,5% της εταιρείας. Η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δοθεί τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το χρέος της υποχώρησε στα τρία δισ. ευρώ από 4,9 δισ. ευρώ στα τέλη του Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα