Αντιστάθηκε ο Nasdaq

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 23:14
UPD:23:22
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Διορθωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να προχωρουν σε κατοχύρωση κερδών μετά και τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά. Επίσης, πιέσεις ασκήθηκαν από τον ενεργειακό κλάδο, εξαιτίας της πτώσης του αργού, ενώ στηρίγματα στον Nasdaq πρόσφερε η μετοχή της Yahoo.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,15% στις 17.111,42 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,21% στις 4.592,29 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,31% στις 2.001,54 μονάδες.

Στο ταμπλό, στάση αναμονής κράτησαν οι επενδυτές για τη μετοχή της General Electric, η οποία κατέγραψε κέρδη 0,1%, μετά τη συμφωνία που υπήρξε η Electrolux να προχωρήσει στην εξαγορά της GE Appliances, έναντι τιμήματος 3,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Η Yahoo κέρδισε 4,2%, καθώς κυοφορείται η ένταξη της Alibaba στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Yahoo κατέχει το 22% της Alibaba, ενώ εκτιμάται ότι θα πουλήσει 121,7 εκατ. μετοχές, με το τίμημα να τοποθετείται πέριξ των 8 δισ. δολαρίων.

Άλμα 29% σημείωσε η Multimedia Games Holding, καθώς η Global Cash Access Holdings ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αγοράσει την εταιρεία έναν του ποσού των 1,2 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, με σημαντικές απώλειες έκλεισε ο ενεργειακός κλάδος. Η Marathon Oil υποχώρησε κατά 1,8% και η Newfield Exploration βρέθηκε στο -5%. Η Exxon Mobil έχασε 1,6% και η Chevron σημείωσε απώλειες 1%.

Πάντως, την αγορά φαίνεται ότι δεν βοήθησε η αναβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές παγκοσμίως από την Goldman Sachs, η οποία δηλώνει τώρα ότι είναι overweight (αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς) στις μετοχές, σε ορίζοντα τριμήνου.

Η Goldman Sachs στις 25 Ιουλίου είχε υποβαθμίσει τη σύσταση στις μετοχές σε neutral (ουδετερότητα). Όταν μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει τις προτιμήσεις της, ο δείκτης Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 5% και ο S&P 500 κατά 3,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα