Αυξημένα κατά 36,2% τα κέρδη του ομίλου Χατζηιωάννου

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 14:32

Σε 2,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2004 τα κέρδη προ φόρων μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Χατζηιωάννου σημειώνοντας αύξηση κατά 36,2% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος, όταν αυτά είχαν διαμορφωθεί στα 2 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης περιλαμβάνονται κέρδη 927 χιλ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής στην Apple Boxer ABEE και τα κέρδη περιόδου της εταιρείας Ergo Textile Αφοι Γιαννακίδη ΑΒΕΕ.

Στο φετινό αποτέλεσμα περιλαμβάνεται κέρδος 5,2 εκατ. ευρώ από τη διάθεση μέσω της δημόσιας εγγραφής στο Χ.Α. μέρους της συμμετοχής της εταιρείας Χατζηιωάννου Holdings A.E. στο μετοχικό κεφάλαιο της Sprider A.E. στο επενδυτικό κοινό.

Περιλαμβάνεται επίσης ζημία 2,6 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση στην τρέχουσα αξία της συμμετοχής στην εισηγμένη στη παράλληλη αγορά του Λονδίνου εταιρεία Actif-Group, όπως αυτή διαμορφώθηκε την 31/3/2004 και τα αρνητικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας Unique Commerce Ltd.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το λειτουργικό προ φόρων αποτέλεσμα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας είναι αυξημένο κατά 33,5% περίπου από ένα εκατ. ευρώ το 2003 σε 1,3 εκατ. ευρώ το 2004.

Αύξηση πωλήσεων κατά 6,1%, 16,6% και 52,1% παρουσίασαν αντίστοιχα οι εταιρείες Vertical ABEE (κλάδος έσω-ένδυσης), ο όμιλος εταιρειών Sprider και η γερμανική εταιρεία S&R Textil GmbH, οι οποίες συμμετείχαν κατά περίπου 96% στις ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Χατζηιωάννου στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Στις πωλήσεις του ομίλου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα ίδια επίπεδα με το πρώτο τρίμηνο του 2003 ( 26 εκατ. ευρώ έναντι 26,1 εκατ. ευρώ το 2003 ), δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις της εταιρείας Ergo Textile Αφοι Γιαννακίδη ΑΒΕΕ καθώς και η δραστηριότητα του κλάδου βαφείου-φινιριστηρίου της Vertical ABEE, οι οποίες μεταβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια του 2003 στο πλαίσιο της αποεπένδυσης από δραστηριότητες μικρότερης προστιθέμενης αξίας.

Προσμετρούνται επίσης οι πωλήσεις της αγγλικής εταιρείας Unique Commerce Ltd η οποία ενοποιήθηκε για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα η συγκριτική αύξηση του κύκλου εργασιών σε επίπεδο νομικών προσώπων να διαμορφώνεται περίπου στο 12,5%.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Unique Commerce Ltd έχει αποκτήσει το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματος Virgin για προϊόντα έσω ένδυσης παγκοσμίως και αναπτύσσεται με δικά της καταστήματα στην αγορά της Αγγλίας.

Στο τέλος Μαρτίου ο καθαρός δανεισμός του ομίλου διαμορφώθηκε στα 48,6 εκατ. ευρώ έναντι 76,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο σημειώνοντας πτώση κατά 36%.

Στο τρέχον έτος ο όμιλος έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και οργάνωση του δικτύου λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα και την Αγγλία με αντίστοιχη αύξηση των σημείων πώλησης των εταιρειών Sprider (από 22 σε 28 καταστήματα) και Unique Commerce (από 14 σε 30 καταστήματα) καθώς και τη συνεχή βελτίωση του κόστους παραγωγής και διάθεσης προϊόντων της εταιρείας Vertical ABEE η οποία αποτελεί τον παραγωγικό βραχίονα του ομίλου σε προϊόντα έσω ένδυσης διεθνώς.

Ας σημειωθεί ότι από την Τρίτη 5 Μαρτίου 2004 η μετοχή της Χατζηιωάννου είναι διαπραγματεύσιμη και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα