Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 19:10

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα εταιρειών του χρηματοοικονομικού κλάδου συνέβαλαν στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Tα θετικά εταιρικά νέα παραμέρισαν προς το παρόν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις από τη διατήρηση των τιμών πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα. Οι αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι η πορεία των τιμών του «μαύρου χρυσού» θα εξακολουθήσει να δίνει βραχυπρόθεσμα τον τόνο στις συνεδριάσεις των διεθνών αγορών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.438,3 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.659,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,4% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.867,5 μονάδες με κέρδη 1%.

Τα κέρδη περιορίστηκαν ελαφρώς το απόγευμα έπειτα από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, και τη συνακόλουθη υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Nέα Υόρκη.

Η μετοχή του γερμανικού ομίλου αντασφαλειών Munich Re ενισχύθηκε κατά 1,01%. Ανάλογα κέρδη κατέγραψε και ο τίτλος του βελγικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fortis.

Οι παραπάνω εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών έπειτα από τη δημοσιοποίηση έκθεσης που έκανε λόγο για αύξηση της επιβατικής κίνησης το Μάιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα